Een nieuwe lijn, 100% vertrouwd

In 2009 begon Kiezebrink met het produceren van rauwe diepvriesvoeders voor honden en katten. De Kiezebrink Mixen zijn sindsdien een welbekend product in de “rauw voer wereld”. Ook verkoopt Kiezebrink al jaren diepvries BARF producten zoals ruggen, stukken spiervlees, hartjes etc. van allerlei diersoorten. Tegenwoordig vormen deze producten een groot onderdeel van het assortiment.

Natuurlijk zijn er veranderingen in zo’n lange periode. Er komt meer informatie beschikbaar door analyses en onderzoek. Maar ook de consument verandert en wordt steeds bewuster van het belang van een goede voeding voor de hond en kat. Daarom zijn er afgelopen jaren steeds meer producten bijgekomen en zijn samenstellingen aangepast. We vonden het nu echter tijd om nog eens wat extra aandacht te geven aan de Kiezebrink Mixen en BARF producten. Hieruit is de “nieuwe” lijn ontstaan: KB RAW.

100% kwaliteit

De producten van KB RAW zijn ontwikkeld door specialisten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van jarenlange ervaring en natuurlijk de feedback van consumenten.

Producten worden samengesteld aan de hand van analyses die gedaan worden in een extern laboratorium. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de FEDIAF richtlijnen. Dit zijn richtlijnen voor honden- en kattenvoer waaraan Europese petfood bedrijven zich moeten houden.

Het gebruik van hoogwaardige grondstoffen in de juiste verhouding zorgt voor een constante kwalitatief goede voeding.

 KB Vleesmixen

Kiezebrink vleesmixen

Kiezebrink Mixen is nu KB RAW

Kiezebrink Mixen en BARF producten in een nieuw jasje: maak kennis met KB RAW.

Honden en katten eigenaren zijn steeds bewuster bezig met de voeding van hun hond en kat. Het voeren van rauwe dierlijke producten en prooidieren is mede hierdoor uitgegroeid tot een zeer populaire voermethode. Een veelgehoord motief voor deze voermethode is precies weten wat er gevoerd wordt aan de hond of kat. Toch staat op veel verpakkingen van rauw voer producten niet precies vermeld wat de samenstelling is. Daarom is het tijd om de Kiezebrink Mixen en BARF producten in een nieuw jasje te steken, en wel in de vorm van KB RAW!

Wat is KB RAW?

KB RAW staat voor transparantie, dit betekent dan ook dat alle ingrediënten, inclusief percentages, op de verpakking genoemd worden. Niet alleen de percentages van de ingrediënten worden weergegeven maar ook de verhouding tussen vlees, bot, orgaan en extra (zoals vitamines en mineralen) staan op de verpakking. Zo weet de consument dus precies wat een product bevat en kan het menu geheel naar eigen wens samengesteld worden.

Kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Hoogwaardige grondstoffen van betrouwbare leveranciers en nutritionele en bacteriële controles dragen hieraan bij.

Verbetering van het huidige assortiment en nieuwe producten

  • KB BARF

De categorie KB BARF heeft allerlei producten om zelf een menu samen te stellen. Waaronder orgaanvlees, spiervlees en vleesbot producten. Zowel ongemalen als gemalen producten zijn beschikbaar.

  • KB Complete

Een hele nieuwe categorie in het assortiment: KB Complete. Dit zijn twee mixen waaraan vitamines, mineralen en zalmolie zijn toegevoegd. Ideaal wanneer er bijvoorbeeld niet genoeg gevarieerd kan worden om een gebalanceerd menu te vormen. Er zijn meedere varianten: KB Complete Regular met rund en kip en KB Complete Sensitive met paard, konijn en kalkoen.

  • KB Extra

Alles om een menu volledig te maken zoals supplementen en groentemix. De twee supplementen bevatten alle vitaminen en mineralen om een menu compleet te maken. Één supplement zonder calcium en één supplement met calcium. Calcium hoeft enkel toegevoegd te worden wanneer het menu niet voldoende bot bevat.

Kijk op de KB RAW website voor meer informatie: www.kbraw.

KB mixen (Kiezebrink) vers vlees hond

De KB mixen zijn beperkt op voorraad. Houdt rekening met langere levertijden.

KB Barf
mix-Eend
pond/kilo

KB Barf
mix-Kip
pond/ kilo

KB Barf
mix-Rund/Kip
kilo

KB Barf
mix-Fazant
kilo

KB Barf
mix-Konijn
pond/kilo

KB Barf
mix-Vis
pond/kilo

KB Barf
mix-Haas
kilo

KB Barf
mix-Lam
pond/kilo

KB Barf
mix-Wilde Duif
kilo

KB Barf
mix-Insekt/Kip
kilo

KB Barf
mix-Paard
pond/kilo

KB Barf
mix-Zalm
kilo

KB Barf
mix-Kalkoen
pond/kilo

KB Barf
mix-Rund
kilo

KB Wild

Vleesbot- en orgaanproducten afkomstig van wild kunnen een goed onderdeel vormen van een dieet gebaseerd op de BARF methode (Biologically Appropriate Raw Food). Om een gebalanceerd menu te vormen moet een combinatie van spiervlees, orgaanvlees en bot gevoerd worden en gevarieerd worden met eiwitbronnen.

Orgaanvlees

Wij adviseren om niet meer dan 15% orgaanvlees te voeren aan honden en katten in verband met een mogelijk laxerend effect en risico van overdosering van vitamines.

Bot

Bot van wild heeft over het algemeen een harde structuur. Wild vlees-bot producten (zoals parelhoenlijf, haas rugstukken en reeribben) zijn geschikt om te voeren aan honden en katten met ervaring met Barf producten. Een veilig percentage bot dat aangehouden kan worden in het totale menu is ongeveer 15%.

Bron: Kiezebrink.nl

KB Barf
gemalen Hertenvlees
pond/kilo

KB Barf
gemalen Kangoeroe
kilo

KB gemalen kippennekken

KB Barf
gemalen Kippennekken
kilo

KB gemalen kippenrug

KB Barf
gemalen Kippenruggen
kilo

KB Mixen Complete lijn

Een nieuwe lijn van Kiezebrink met rollen vers vlees die compleet is voor uw hond.

 KB Complete bevat gemalen spiervlees, orgaan en bot, aangevuld met vitamines, mineralen en zalmolie. Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen en een gecontroleerd productieproces wordt goede kwaliteit gegarandeerd.

Door de toevoeging van vitamines en mineralen zijn deze producten compleet.

KB Barf
Compleet Regular
pond/kilo

KB Compleet Sensitive pd-kg

KB Barf
Compleet Sensitive
pond/kilo

KB Barf
Compleet Eend/Lam (Nieuw)
kilo