Algemeen voedingsadvies en het effect van de juiste voeding op verschillende ziektebeelden.

Logo-VDV-strip-web

 

Waarom vers vlees?

De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.


Waarom meerdere diersoorten per week?

In een perfect voedingspatroon die herleid wordt naar het bestaan van de wolf, zien we dat deze niet elke dag hetzelfde dier als prooi at. Omdat we zo goed mogelijk terug willen gaan naar de behoefte van de hond is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.

  • Het advies is 3 tot 5 soorten vlees per week.


Waarom groenten?

 

De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.

  • Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven. Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

 

Waarom snacks voeren?

Kauwen is een gezonde en stimulerende bezigheid voor je hond. Vroeger waren snacks dagelijkse kost voor de hond (botten, huid, oren etc.) Door het kauwen komt de neurotransmitter endorfine vrij, wat je hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen op een snack reinigt en versterkt het gebit, door het schrapen langs de tanden en extra opname van calcium. Hierdoor wordt het ontstaan van tandsteen voorkomen, wat plaatsvindt als tandplak te lang op de tanden blijft zitten. Tandsteen kan uiteindelijk tot tandvleesontstekingen en tandverlies leiden.

  • Het advies is 3 tot 5 x per week (bij voorkeur als je hond alleen is i.v.m. tijdverdrijf)

 

 

Hoe ontdooi je het beste de bevroren worsten?

 

Stap 1: haal de bevroren worst uit de vriezer

Stap 2: maak bij de sluitklip een pening of haal de sluitklip eraf met een schaar.

Stap 3: leg het product in de ‘Kivo Fresh Bucket’ of een ander goed afsluitbare bakej in de koelkast.

Stap 4: binnen 12 tot 15 uur is het product ontdooit.

Stap 5: het product kan nu gegeven worden.

LET OP:
een goede hygiëne is belangrijk tijdens het voeren van het vlees. Zorg ervoor dat de maaltijd goed wordt afgesloten in de koelkast ligt. Maak na het voeren alles grondig schoon met afwasmiddel. Probeer de wikkel er ten alle tijden om te laten. Op dez manier kun je het produxt na ontdooien gemakkelijker eruit knijpen. Zo blijft het product beter afgesloten van zuustof. Wat oxidatie en verkleuring tegen houdt.

Bron: KivoPetfood

Hoeveel voeren?

 Hoeveelheid per levens fase:
 Puppy  Volwassen hond  Oudere hond
 40 á 50 gram per kg
lichaamsgewicht
 20 á 30 gram per kg
lichaamsgewicht
 15 á 20 gram per kg
lichaamsgewicht
 Dit zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag! Dat wil niet   zeggen dat elke hond hetzelfde
eet behoefte heeft. Wanneer uw hond aankomt of afvalt, u daar zelf op in kunt spelen door
het hoeveelhied voer daarop in te spelen.

Bron: KivoPetfood

FAQ?

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik hem/haar alleen vlees geef? Dus waarom groenten erbij geven?

 

  • De hond behoort tot de carnivoren. Echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.
  • Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.
  • Het is rijk aan ruwe vezels wat heel goed is voor de darmflora.
  • Het bevat extra voedingsstoffen enzymen, chlorofyl, vetzuren en anti-oxidanten.
  • De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

 

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik hem/haar alleen vlees geef, waarom dan de supplementen erbij voeren?

 

  • De maaltijden zijn inderdaad opgebouwd uit de juiste prooidierverhoudingen en we adviseren afwisseling in diersoorten. Dit zorgt ervoor dat je hond elke dag een complete voeding krijgt. Toch zijn aanvullende supplementen altijd goed om het voedingspatroon een stapje hoger te brengen. Je kunt op deze manier ook een menu samenstellen op de behoefte van je hond, elke hond is nu eenmaal anders! Onze supplementen bevatten werkzame stoffen op basis van een omega 3 en 6 vetzuurbasis. Dus niet in pil of poedervorm. Hierdoor wordt de opname vele malen hoger. De supplementen zijn afgestemd op verschillende behoeftes, bomvol natuurlijke superfoods! Het bijvoeren van de smakelijke supplementen is een mooie manier om het immuunsysteem goed op peil te houden en de algehele gezondheid uitmuntend te maken. Ook voor honden met een lage weerstand, tandsteen, gewrichtsproblemen, lichte nier of leverklachten, huidproblemen, wormen of een doffe vacht zijn er supplementen.

 

Hoe maak ik de overstap van droogvoer naar vers vlees?

 

De overstap van vers vlees naar droogvoer dient geleidelijk aan te gebeuren. Dit komt omdat de ph-waarde van de maag van de hond op droogvoer veel minder zuur is dan wanneer een hond op vers vlees staat. Wanneer een hond op vers vlees staat is het maagzuur van de hond net zo zuur als zoutzuur! En dat moet ook, anders kunnen botten een stuk moeilijker verteerd worden. Ook hebben bacteriën geen kans op overleven in een zure omgeving als deze (lees het kopje ‘de voeding van een carnivoor’). Van de ene op de andere dag de overstap maken zorgt dus voor een te grote verandering wat niet goed is voor de hond. Als er een overstap gemaakt wordt zal er in de eerste week het ontgiftingsproces plaatsvinden. Omdat droogvoer kunstmatige stoffen, conserveermiddelen en E-nummers bevat en vers vlees niet, worden deze op het moment van de switch direct het lichaam uitgewerkt. De hond gaat helemaal terug op zijn natuurlijke voeding en zal alle overtollige afvalstoffen uitscheiden. Diarree en stinken uit de huid zijn dus normale reacties zodra de overstap gemaakt wordt. Dit duurt maximaal een paar dagen.

 

Overstap op vers vlees voor een hond met een gevoelig darmgestel:

 

Maak eerst je brokken helemaal op en wanneer je de eerste dag start met vers vlees gooi daar dan een beetje kokend water overheen en laat dit afkoelen. Dit doe je 5 tot 7 dagen lang, maar elke dag doe je er steeds minder kokend water overheen. Zo bouw je rauw voeren op en kan de maag en darmflora daaraan wennen.

 

​Hoe kan ik vers vlees combineren met droogvoer?

 

Als je toch een combinatie wil maken in vers vlees en droogvoer, kies dan voor een koudgeperste brok. Vers vlees en een koudgeperste brok hebben hetzelfde verteringsproces wat beter is voor het gehele maag-darmgestel. Een geëxtrudeerde brok zwelt als het ware op in de maag en een koudgeperste brok en vers vlees vallen uit elkaar in de maag. Wilt u toch een geëxtrudeerde brok voeren? Laat dan minimaal 8 uur tussen de maaltijden zitten.

Het effect van voeding op verschillende klachten bij honden:

 

Artrose, HD of ED

1a.      Artrose (ander woord voor gewichtsslijtage):

Artrose kan komen door ouderdom of door genen/erfelijkheid.

1b.      HD/ED: is heup of elleboog dysplasie:

Kan erfelijk bepaald zijn of door externe factoren komen zoals overgewicht en/of verkeerde beweging (overmatig traplopen en springen).

Voedingsadvies:
Producten voeren met EPA ( omega 3 vetzuur), deze blokkeert de kraakbeenvernietigende enzymen. Daarnaast kunnen chrondoïtine en glucosamine sulfaten ondersteunen bij de verbetering van gewrichtsproblemen. Deze zorgen voor een goede schokdemping en het ondersteunt de soepelheid van gewrichten.

Bijpassende producten:
Vers vlees:  -Kip & Vis compleet ( bevat omega’s) -4 Vissoortenmix ( veel omega’s en vitamine D) Geperste brok: -Zalm & Rijst (glucosamine en chondroïtine) -Lam & Rijst (glucosamine en chondroïtine) -Rund & Rijst (glucosamine en chondroïtine)
Supplementen:  – Sardineolie met Groenlipmossel & Haaienkraakbeen. Overgewicht is funest voor dit ziektebeeld!

HD/ED

HD/ED: is heup of elleboog dysplasie:

Kan erfelijk bepaald zijn of door externe factoren komen zoals overgewicht en/of verkeerde beweging (overmatig traplopen en springen).

Voedingsadvies:
Producten voeren met EPA ( omega 3 vetzuur), deze blokkeert de kraakbeenvernietigende enzymen. Daarnaast kunnen chrondoïtine en glucosamine sulfaten ondersteunen bij de verbetering van gewrichtsproblemen. Deze zorgen voor een goede schokdemping en het ondersteunt de soepelheid van gewrichten.

Bijpassende producten:
Vers vlees:  -Kip & Vis compleet ( bevat omega’s) -4 Vissoortenmix ( veel omega’s en vitamine D) Geperste brok: -Zalm & Rijst (glucosamine en chondroïtine) -Lam & Rijst (glucosamine en chondroïtine) -Rund & Rijst (glucosamine en chondroïtine)
Supplementen:  – Sardineolie met Groenlipmossel & Haaienkraakbeen. Overgewicht is funest voor dit ziektebeeld!

Blaasgruis

Blaasgruis:

Dit zijn kleine korreltjes in de blaas, te vergelijken met nierstenen. Blaasgruis kan voeding gerelateerd zijn.

Voedingsadvies:
Het is belangrijk om over te stappen op voeding met een lager eiwitgehalte en te stoppen met het voeren van snacks en gedroogde huid producten. Hier zit meer natrium in wat ervoor kan zorgen dat het verergert. Hoe minder natrium de hond binnenkrijgt, hoe minder kans hij heeft op blaasgruis. Belangrijk om een verzurend dieet te geven.  Dus overstappen op vers vlees. Dit is een zuurder dan brokken.

Bijpassende producten:
Geen brokken i.v.m. alkalish!
Vers Vlees:  -Rund&Eend compleet, -Eend compleet, -Lam compleet. Stop met het voeren van snacks.

Bloed armoede

3.  Bloedarmoede:

De aanmaak van rode bloedcellen is niet optimaal en de honden hierdoor erg moe en hebben minder honger. Kan ook een chronische aandoening zijn: AIHA is een aandoening waarbij het immuunsysteen ban de hond de eigen rode bloedcellen voortijdig afbreekt. De rode bloedcellen spelen een belanrijke rol bij het zuurstoftransport in het lichaam.

Voedingsadvies:
Geef producten met veel ijzer, vitamine B en foliumzuur.

Bijpassende producten:
Vers vlees:  alle producten met vers vlees zijnrijk aan ijzer en vatime B11 (foliumzuur)

Calciumproblemen

Calciumproblemen:

te veel calcium voor volwassen honden kan ervoor zorgen dat de ontlasting te hard wordt en dat kan pijnlijk zijn. Kies dan voor een maaltijd met een lager calcium gehalte en voeg eventueel groenten toe. Verder levert het geen problemen op, omdat een volwassen hond in staat is om het overschot het lichaam uit te werken.

Bijpassende producten:
Vers Vlees: -Kip compleet, -Rund compleet, -Rund/Eend compleet -5 Diersoorten mix -Pens/Kip -Groentenworst.
Teveel Calcium voor pups: er kunnen problemen ontstaan omdat een pup een overschot aan calcium niet uit het lichaam kan werken. Dit kan leiden tot groeipijn(en). Het is belangrijk dat het calcium fosfor gehalte precies goed is. De verhouding van calcium en fosfor is van belang omdat ze elkars opname beinvloeden en hierdoor aan de basis liggen van de borontwikkeling. Er moet meer calcium dan fosfor in zitten (dit komt soms voor bij grote en middelgrote honden (Vers-Diervoer)).

Bijpassende producten:
Vers Vlees: – Rund/Kip puppy (extra fijn), – Rund/Eend puppy (extra fijn).

Diabetes

Diabetes:

als een hond of kat diabetes heeft, komt dat vaak door insuline tekort. Het kan genetisch zijn of door externe factoren zoals overgewicht. Het kan ook komen na de loopshied i.v.m. de hormoonhuishouding.

Voedingsadvies:
regelmaat is heel belangrijk bij een of kat met diabetes. Dat geld voor zowel voeding als beweging. Verander dus niet zomaar van voeding. Dit komt omdat de balans tussen voeding en beweging constant moet blijven, zodat de glucosebehoefte ook gelijk blijft (ineens gaan joggen met jouw ond zorgt ervoor dat jouw hond meer glucose verbrand). Belangrijke voedingsstoffen voor diabeteshonden of -katten zijn: kalium, vezels en koolhydraat/zetmeel arm dieet. Vezels zorgen ervoor dat koolhydraten uit eten langzamer worden opgenomen. Hierdoor blijft de bloedsuiker stabiel.

Bijpassende producten:
Vers vlees:  -Groentenworst (rijk aan ruwe vezels en arm in koolhydraten), -alle vleesmaaltijden kunnen gevoerd worden, want hierin zitten geen koolhydraten. GEEN brokken voeren!

Geen eetlust

Geen eetlust:

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan het feit dat jouw hond (ineens) niet meer eet. Dit is een veel voorkomende klacht en heeft elke hond weleens. Als we terug gaan naar de wolf da aten zij, na een prooi verorbert te hebben, soms ook dagne niet. Als je lange tijd te veel voert dan kan het zijn dat jouw hond verzadigd is. hij heeft dan een paar dagen verminderd eetlust. Als het langer aanhoudt dan een paar dagen, is het handiger om toch de dierenarts te raadplegen.

Voedingsadvies:
voer eens een andere maaltijd. Misschien is jouw hond wel uitgekeken op deze maaltijd. Als de hond niet wil eten, verwijder dan na ongeveer 20 minuten de bak eb biedt het voer vervolgens na 3 uur opnieuw aan.

Bijpassende producten:
Supplementen:
Schapenvet met knoflook & Zeewier (lekkere geur, wordt wel vaker gebruikt als ‘brokkensaus’)
Vers vlees: -pens/kip: de geur van pens vinden honden heerlijk ruiken. Dit zou meer eetlust kunnen opwekken. Pens is geen complete maaltijd en dus is het van belang dat je afwisselt met andere smaken.

Groeipijnen

8.  Groeipijnen:

komt vaker voor bij groter rassen en aanverwante honden die snel groeien. We zien de problemen meestal bij honden van ½ tot 1½ jaar oud en een enkele geval zelfs tot 2 jaar oud. Het kan zijn dat er pijnstillers worden voorgeschreven, omdat het heel veel pijn kan doen.

Voedingsadvies: 
voer iets minder of vul aan met laagcalorische ingriediënten. Voer een maaltijd met maximaal 0.6% clacium, maximaal 16% vet en zonder eiwit limiet.

Bijpassende producten:
Vers Vlees: -Rund/Eend puppy compleet (extra fijn). -Kip compleet, -Rund/Eend compleet zijn beide opties als de hond junior is.
Droogvoer:
puppy premium, puppy- en junior koudgeperst.

Huidproblemen/doffe vacht

Huidproblemen/doffe vacht:

als een hond of kat diabetes heeft, komt dat vaak door insuline tekort. Het kan genetisch zijn of door externe factoren zoals overgewicht. Het kan ook komen na de loopshied i.v.m. de hormoonhuishouding.

Voedingsadvies: regelmaat is heel belangrijk bij een of kat met diabetes. Dat geld voor zowel voeding als beweging. Verander dus niet zomaar van voeding. Dit komt omdat de balans tussen voeding en beweging constant moet blijven, zodat de glucosebehoefte ook gelijk blijft (ineens gaan joggen met jouw ond zorgt ervoor dat jouw hond meer glucose verbrand). Belangrijke voedingsstoffen voor diabeteshonden of -katten zijn: kalium, vezels en koolhydraat/zetmeel arm dieet. Vezels zorgen ervoor dat koolhydraten uit eten langzamer worden opgenomen. Hierdoor blijft de bloedsuiker stabiel.

Bijpassende producten:
Vers vlees: -Groentenworst (rijk aan ruwe vezels en arm in koolhydraten), -alle vleesmaaltijden kunnen gevoerd worden, want hierin zitten geen koolhydraten. GEEN brokken voeren!

Nierfalen

Nierfalen:

Nierfalen is vaak een aangeboren afwijking en gaat niet meer weg. Nierfalen is moeilijk te achterhalen, je merkt het als jouw hond heel veel drinkt en plast. Wat je ook duidelijk ziet is honden die kiesheurig zijn met eten en weinig eetlust hebben. Controleer op tijd of jouw hond last heeft van nierfalen. Honden met nierfalen moeten vaak overstappen op een nier-dieet.

Voedingsadvies:
Hierbij is het belangrijk dat het dieet eiwit en fosfaat arm is. Hierdoor hoeven de nieren minder afvalstoffen uit te scheiden. Daarnaast zijn omega 3 in-water-oplosbare vitamines en kalium essentieel om toe te voegen aan het dagelijkse eetpatroon. omdat zij deze sneller uitscheiden.

Bijpassende producten:
Vers vlees: -Pens-Kip (laag in eiwit en fosfor), -Rund & Eend compleet (laag in eiwit en fosfor), -Lam compleet (laag in eiwit en fosfor). Deze produkten zijn geen medische nier-dieten. In de praktijk zien we dat honden baathebben bij bovenstaande producten en vertonen zij aanzienlijk minder klachten.

Obstipatie/moeilijk poepen

Obstipatie/moeilijk poepen:

Er zijn verschillende redenen dat jouw hond  last heeft van obstipatie. Dit komt meestal door anale problemen (v.b. ontstoken anaalklieren). Leeftijd kan ook van invloed zijn (last van de heupen/hernia en daardoor moeite met drukken). Het kan ook komen door een te grote hoeveelheid aan calcium in zijn of haar voeding

Voedingsadvies:
Geef jouw hond een maaltijd met minder calcium.
Voeg daarbij ruwe vezels aan toe aan het dagelijks voedingspatroon.
Geef daarbij ook een theelepeltje Zalmolie erbij.

Bijpassende producten:
Vers vlees:  -Kip compleet, – Rund/Eend compleet, -5 Diersoortenmix compleet, -Pens/Kip en Groentenworst (rijk aan ruwe vezels).
Supplementen:  -Sardineolie met echinacea & kurkuma (bevorderd de stoelgang en goed voor de darmen)!

Ondergewicht

Ondergewicht:

Het is belangrijk om eerst de reden te weten van het ondergewicht (dus zeker weten dat het bacterie of ziekte aanwezig is). Het kan komen door teveel inspanningen en te weinig calorieen, of door kieskeurig eetgedrag.

Voedingsadvies:
Geef jouw hond 1x per dag extra voer. Dus als je in de ochtend en in de avond voert, geef je hem in de middag ook een klein beetje. Voer daarnaast maaltijden met een hoger eiwit/vet gehalte.

Bijpassende producten:
Vers vlees: -Kip/Vis compleet (hoger eiwit/vet gehalte), – Lam compleet (hoger vetgehalte)
Supplementen: Schapenvet met knoflook & zewier (goede vetten en vetzuren). Af en toe een gekookt eitje (hoogwaardige eiwitten).

Ontstoken anaalklieren

Ontstoken anaalklieren:

Voedingsadvies:
vezelrijk voeding geven en voeding met minder calcium.

Bijpassende producten:
Vers vlees: -Kip compleet, – Rund compleet, – Rund/Eend, -5 Diersoortenmix en Pens/Kip aangevuld met groentenworst (rijk aan ruwe vezels)
Supplementen:
theelepeltje Zalmolie erbij (maakt de ontlasting wat dunner)

Overgewicht

Overgewicht:

kan verschillende oorzaken hebben. Overgewicht zorgt uiteindelijk alleen maar voor meer klachten en is dus belangrijk dat uw hond een goed gewicht heeft.

Voedingsadvies:
voer minder, maar vul wel aan met een laagcalorisch product. Zo creeer je maagvulling en voorkom je dat jouw hond constant met een hongergevoel zit.

Bijpassende producten:
Vers vlees: -groenteworst (aanvullen met vlees), -kies een maaltijd met een laag vetpercentage zoals Paard compleet, Rund compleet, Eend compleet of Konijn compleet.
Brok: Lam & Rijst of Senior premium.
Natuurlijk: beweeg meer met jouw hond!!!

Schrokken

Schrokken:

door het schrokken kauwt de hond zijn voer onvoldoende en hapt hij veel lucht. Dit kan voor lichamelijke ongemakken zorgen.

Voedingsadvies:
geef jouw hond eten in een ruimte zonder afleiding van externe factoren. Zorg bovendien voor de juiste brokgrootte (dus niet te klein) en voor aangepaste voederbakken. Een goede anti schrokbak kan ook goed helpen.

Bijpassende producten:
Vers vlees:
Supplementen:

Voedselallergie

Voedselallergie:

honden die overgevoelig zijn voor bepaalde ingredienten in de voeding krijgen soms huidklachten (jeuk en/of ontsteking), of maag/darmklachten (braken, diarree, winderigheid)

Voedingsadvies:
met behulp van een elimatiedieet kunnen we achterhalen voor welk vbestandsdeel jouw hond allergisch is.
Het eliminatiedieet: jij gaat achterhalen waar jouw hond allergisch voor is.

Stappenplan:
1. kies een diersoort die jouw hond nog nooit heeft gehad en voer dit vier tot zes weken lang.
2. Zijn de klachten daarna verdwenen? Voer dan een tweede diersoort erbij voor twee weken, enzovoort. Ga ermee door tot dat jij genoeg diersoorten hebt voor gevarieerd eetpatroon. Blijf dan alleen deze soorten voeren! Lukt dit niet omdat er te weinig diersoorten zijn waar jouw hond op reageert? Blijf dan alleen bij deze diersoorten voeren.
(Vers-diervoer aanvulling): voor dogachtigen kan een aanvulling met Zonnebloemolie bij het voer zeer gewenst zijn. Hier zit meer zink in waar deze rashonden vaak tekort aan hebben, waardoor zij jeuk krijg op hun huid en daardoor veel krabben.
3. Voer dit tweede diersoort voor twee weken lang naast het eerste diersoort en afhankelijk van het aanhouden/terugkomen/wegblijven van klachten, kun je bepalen of het diersoort geschikt is om te blijven voeren.
4. Ga ermee door tot je genoeg diersoorten hebt om een gevarieerd eetpatroon te creëren. Lukt dit niet, omdat er te weinig diersoorten zijn waar jouw hond goed op reageert, blijf dan alleen de juiste diersoorten voeren waar jouw hond al goed op reageerde!

Bijpassende producten:
Vers voer
: -konijn compleet (bevat één dierlijke eiwitbron en staat niet op de lijst van allergieën) – Eend compleet (bevat één dierlijke eiwitbron en staat onderaan de lijst van allergieën) -Lam compleet (bevat één dierlijke eiwitbronnen, maar deze veroorzaken zelden allergische reacties bij honden) – Rund compleet (bevat één dierlijke eiwitbron, maar er zit een kans in dat jouw hond daar allerisch voor is) – Kip compleet (bevat één dierlijke eiwotbron, mer zit een kans in dat jouw hond daar allergisch voor is).

Voer tijdens het elimineren geen snacks of dergelijk, tenzij het van dezelfde diersoort af komt!

 

Bron: Kivo Petfood

Algemeen voedingsadvies:

 

Variatie is de sleutel tot een gezonde levensstijl voor de honden.

 

Advies:

 

– meerdere diersoorten per week (ongeveer 3 to 5 soorten)

– 5 tot 10% groenten per maaltijd (Kivo Groentenworst)

– aanvullende supplementen toevoegen

– verantwoordelijke snacks geven voor het gebid

Waarom supplementen?

Supplementen kunnen een extra boost geven voor bepaalde dingen. Je kunt deze toevoegen aan het voedingspatroon om nét dat extraatje te geven als het gaat om de algehele gezondheid en welzijn van uw dier. Ook kun je het dagelijks geven om eventuele problemen bij de hond zoveel mogelijk weg te nemen/ voorkomen.

Palamountans MyBeau: kan helpen bij een groot deel van de problemen door de hoge opname van 99,5%. Bijvoorbeeld; schijnzwangerschap, weinig eetlust, doffe vacht, huidproblemen, bloedarmoede, klachten aan hart en het zenuwstelsel, oogproblemen, ontstekingen, regelt de vochtbalans,  stimuleert de energievoorziening en is goed voor gewrichtsklachten.

Palamountans Exceed: is een speciaal supplement voor de sport en werkhond met hoge verwachtingen. Het bevat: hoogwaardige vitaminen, mineralen en vetzuren maar ook creatine welke zorgen voor een energie-boost, uithoudingsvermogen en herstel. Daarnaast stimuleert het de opbouw van spieren en vermindert het gewrichtsklachten.

Zalmolie: Zalmolie is rijk aan EPA en DHA, dit zijn twee vetzuren welke samen Omega 3 maken. Deze vetzuren kunnen een ontstekingremmend effect hebben. Honden of katten met huidproblemen en gewrichtsontstekingen kunnen baat hebben bij zalmolie. Daarnaast kan zalmolie bijdragen aan een betere concentratie, hogere voedselopname, goede vruchtbaarheid en een betere vachtconditie

Schapenvet: is rijk aan vitamine A en D welke zorgen voor een gezondere huid, beter weerstand en sterkere botten.